Päivitys Venäjän matkustusrajoituksista

Venäjälle pääsee lentoliikenteen ylityspaikkojen kautta Moskovassa ja Pietarissa. Suomen kansalainen saa lentää Venäjälle rajoituksetta, edellyttäen voimassa olevaa viisumia. Suomessa pysyvästi asuvan ulkomaalaisen pitää voimassa olevan viisumin lisäksi esittää lähtöselvityksessä todistus pysyvästä oleskeluoikeudesta Suomessa

Kaikilta Venäjälle saapuvilta ulkomaalaisilta vaaditaan PCR-menetelmällä tehty korkeintaan 2 kalenteripäivää vanha englannin- tai venäjänkielinen todistus negatiivisesta testistä.

Liikenne Suomen ja Venäjän välisellä rajalla on toistaiseksi rajoitettu maanteitse ja meriteitse.

Mikä viisumi sopii minulle?

Me autamme valitsemaan juuri Sinun matkaasi sopivan viisumin.
Seuraavassa on lyhyesti eritelty eri viisumityypit suomen kansalaisille:

Kertaviisumi (1 ja 2 kerran)

Kertaviisumi on paras ja edullisin ratkaisu, mikäli käyt kerran Venäjällä - esimerkiksi lomamatkalla. Viisumi on voimassa 2-30 päivää ja oikeuttaa yhteen matkaan Venäjälle ja takaisin. Vastaavasti kaksikertaviisumi oikeuttaa kahteen matkaan ja se on voimassa kolme (3) kuukautta.

Monikertaviisumi (1 - 4 vuotta)

Mikäli aiot käydä Venäjällä toistuvasti, on oikea ratkaisu monikertaviisumi. Yleensä viisumi on voimassa vuoden, mutta se voidaan hakea myös 2, 3 tai 4 vuodelle. Viisumin avulla voit oleskella Venäjällä yhteensä 90 päivää 180 päivän aikana. Viisumi voidaan myöntää joko kulttuuri- tai liikematka -tarkoituksiin. Voit hakea useamman vuoden viisumia, vain mikäli Sinulla on ollut aiemmin monikertaviisumi. 

Ryhmäviisumi

Mikäli olet lähdössä matkalle vähintään 5 henkilön ryhmässä, voitte hankkia ryhmäviisumin. Jokaisen passiin tulee oma viisumi, mutta se on hieman edullisempi hankkia. Kaikkien henkilöiden tulee matkustaa samalla kyydillä ja matkakohteen pitää sijaita Karjalan Tasavalla, Pietarin tai Leningradin alueella.