Tullimääräykset

Venäjän matkailussa pitää muistaa voimassa olevat tullimääräykset.

Suomen tullimääräykset

ajantasainen tieto löytyy osoitteesta: http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/matkailijat_muuttajat/alkoholi_tupakka/ Kohdasta "Mitä tullitta ja veroitta EU:n ulkopuolelta?"

15.8.2016 hetkellä tuontirajoitukset ovat seuraavasti:

Alkoholi ja tupakka

Matkan kesto alle 24 tuntia

Tupakkatuotteiden tuonti ei ole sallittua.

Sähösavukkeiden nikotiinittomat nesteet.

 

 

Matkan kesto yli 24 tuntia

200 savuketta TAI 50 sikaria TAI 100 pikkusikaria TAI 250 g kääre- tai piipputupakkaa

4 litraa hiilihapotonta viiniä (puna-, valko- ja rosé-) JA
16 litraa olutta (yli 0,5 %)

Lisäksi:
1 litra väkeviä alkoholijuomia (yli 22 %) TAI
2 litraa alkoholijuomia (maks. 22 %), kuten aperitiivit (mm. vermutit, katkerot, liköörit, sherryt, long drinkit, siideri ja kuohuviinit)

Siideriä ja long drinkkejä ei rinnasteta oluihin.

Polttoainetta

saa tuoda 10 litraa verottomasti erillisessä varakanisterissa. Lisäksi auton polttoainetankissa oleva polttoaine on verotonta.

Euromääräiset rajoitukset

ovat myös voimassa. Voit tuoda verottomasti korkeintaan 300 euron arvosta tavaraa, rajoitus on henkilökohtainen. Lento- ja meriliikenteen matkustajilla vastaava raja on 430 euroa.

Erityisrajoituksia

Lue lisää: Rajoitukset

  • Lihan ja lihavalmisteiden sekä maidon ja maitotuotteiden tuonti Venäjältä on kielletty. Kalastustuotteita saa tuoda yhteensä alle 20 kg/henkilö tai yhden suolistetun kalan painosta riippumatta. Hunajaa, linnunmunia, ostereita, simpukoita, etanoita jne. enintään 2 kg/henkilö. Sammen kaviaaria saa tuoda ilman CITES-lupaa korkeintaan 125 grammaa henkeä kohti.

  • Lemmikkien tuonnille on monia rajoituksia. 

  • Lääkkeitä matkustaja voi tuoda korkeintaan kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän. Reseptilääkkeiden kohdalla matkustajan on kyettävä osoittamaan reseptillä tai lääkärintodistuksella, että lääkevalmiste on hankittu hänen omaan lääkitykseensä.

  • Nyrkkirautojen, stilettien, heittotähtien, muuksi esineeksi naamioitujen teräaseiden, sähkölamauttimien, sähköpatukoiden, jousipatukoiden tuonti on kielletty.

  • Vähintään 10 000 euron arvosta käteistä rahaa mukanaan kuljettavan henkilön on tehtävä tästä kirjallinen ilmoitus Tullille

  • Ilotulitteiden tuonti Venäjältä ei ole mahdollista